Бюро економічної безпеки ще не почало працювати, але керівництво вже порушило власний регламент та закон – Вся Україна

Бюро економічної безпеки ще не почало працювати, але керівництво вже порушило власний регламент та закон

У Бюро також порушують власні принципи відкритості та прозорості.

Бюро економічної безпеки, яке досі не може повноцінно запуститися, успішно порушує норми власного Регламенту та профільного закону “Про Бюро економічної безпеки”. Щобільше, порушення також пов’язані із персональними даними кандидатів на посади аналітиків та детективів.

Річ у тому, що серед документів, які кандидати мають подати до Конкурсної комісії, є також персональні дані. При тому, що у Регламенті та його додатках не передбачено отримання згоди від кандидата на обробку цих даних. І виправити це порушення буде вкрай непросто – адже, як ми вже зазначили, прийом документів уже триває повним ходом.

Та й самі конкурси, згідно зі статтею 19 Закону “Про БЕБ”, не могли бути оголошені – адже досі ще не було затверджено, зареєстровано та оприлюднено Положення про конкурсні комісії. Конкурси оголошено, прийом документів іде, а Положення немає.

Прямим порушенням профільного закону (а точніше його третьої статті) є й те, що протоколи засідань конкурсних комісій не публікуються. Річ у тім, що робота Бюро, згідно з положеннями закону, має будуватися на засадах відкритості та прозорості.

Зрештою, питання викликає і дивна норма, яку включили до Регламенту роботи комісії. Відповідно до цієї норми комісія не приймає до розгляду документи, які надійшли поштою “після закінчення триденного терміну від останнього дня подання документів для участі у конкурсі”.

Це є явним відхиленням від загальноприйнятого правила, що документи, надіслані поштою в останній день строку, вважаються поданими у строк і підлягають обов’язковому розгляду. Подібний принцип стосується всіх державних органів, а також судів тощо. Хочеться дізнатись, хто саме став ініціатором цієї норми.


ВІД MY.UA


Від Luckyads


Від Smi.biz

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *