Дефіцит автогазу скасовується: Введення нового Техрегламенту відклали – Вся Україна

Дефіцит автогазу скасовується: Введення нового Техрегламенту відклали

У травні в Україні не буде дефіциту автогазу, як раніше прогнозували деякі експерти. Введення нового Технічного регламенту на скраплений газ відклали з 5 травня на 5 листопада 2021 року. Відповідне рішення прийняв Кабінет Міністрів.

Новий Техрегламент передбачає участь в оцінці якості ввезеного в Україну скрапленого газу спеціального органу з оцінки відповідності.

На даний момент в Україні ще не створено жодного такого органу. Нафтогазова асоціація України вважає, що через це неможливо буде проводити оцінки відповідності та подальшу реалізацію скрапленого газу на внутрішньому ринку. В результаті імпорт зрідженого газу міг повністю припинитися.

Кабінет Міністрів прислухався до думки експертів. Введення нового Технічного регламенту на скраплений газ відклали на шість місяців. За цей час в нашій країні створять органи з оцінки відповідності.

Потрібно відзначити, що у Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства було дев’ять місяців для того, щоб призначити органи з оцінки відповідності. Чому цього не було зроблено – не відомо.


ВІД MY.UA


Від Luckyads


Від Smi.biz

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *