Зберігання цибулі в домашніх умовах: як продовжити термін придатності популярного овоча – Вся Україна

Зберігання цибулі в домашніх умовах: як продовжити термін придатності популярного овоча

Ріпчаста цибуля – один із найпопулярніших овочів у кулінарії та народній медицині. Щоб цибуля надовго зберігала свої смакові та цілющі якості, її необхідно правильно зберігати.

При покупці вибирайте цибулю середнього розміру, без натяку на механічні пошкодження та псування. Принісши додому, акуратно перекладіть овочі в ящик і відправте на зберігання в прохолодне, темне та сухе місце, яке добре провітрюється. Якщо такого місця у вашій квартирі немає, то купувати цибулю про запас не варто.

Тримати довгий час цибулю в поліетиленових пакетах і тканинних мішках не можна. Овочі почнуть швидко псуватися. Також не можна зберігати цибулю у занадто теплому та холодному місці. У теплі коренеплоди проростуть, а в холоді стануть м’якими, втратять гострий смак і почнуть загнивати/

Зберігання цибулі в домашніх умовах: як продовжити термін придатності популярного овоча

Якщо ви очистили цибулю від лушпиння та нарізали, але не використовували для приготування страв, то перекладіть її в контейнер, герметично закрийте кришкою та поставте в холодильник на термін до 10 днів. Аналогічним чином можна зберігати цілу, але вже очищену сирок цибулю.


ВІД MY.UA


Від Luckyads


Від Smi.biz

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *