Для чого Росія роздає паспорти РФ жителям Донецька і Луганська – Вся Україна

Для чого Росія роздає паспорти РФ жителям Донецька і Луганська

Українські і російські експерти розповіли, з якою метою на окупованій частині Донбасу масово роздаються російські паспорти.

Жителі так званих «ДНР» і «ЛНР» голосуватимуть під час запланованих на вересень виборів до Держдуми Росії. Як розповіли в програмі «Донбас. Реалії», Кремль вже офіційно оголосив про надання такої можливості жителям окупованих територій Донецької і Луганської областей, які мають російські паспорти.

Як розповів журналістам екс-міністр з питань окупованих територій Вадим Черниш, такий крок — чергова спроба Росії впливати на Україну. «Це бомба уповільненої дії, продовження процесу розриву жителів окупованих територій з Україною — політичного, економічного, культурного», — сказав Черниш.

Якщо жителі окупованих територій будуть голосувати, то таке голосування стане вже не першим. Влітку 2020 років людей з Донбасу вже вивозили в Ростовську область голосувати за поправки до Конституції РФ. Вадим Черниш зазначив, що тут можна говорити про подвійні стандарти, що застосовуються Кремлем: офіційно Росія вважає «ДНР / ЛНР» територією України, але фактично жителі окупованих територій все більш інтегруються в Росію.

Як розповів засновник «Східної правозахисної групи» Павло Лисянський, таке голосування не було добровільним. «У кожен населений пункт прийшла рознарядка, скільки голосуючих необхідно виділити. І» влади «на територіях, в свою чергу, давали різним організаціям рознарядки, скільки кожна з них повинна виділити людей», — розповів Павло Лисянський.

На його думку, настільки активна інтеграція жителів окупованих територій України в РФ — свідчення бажання Росії на майбутнє отримати підставу для агресії проти нашої країни під приводом «захисту своїх громадян». Журналісти опитали жителів окупованого Донецька на предмет ставлення до участі у виборах. Учасники опитування говорили про своє позитивне ставлення.

На їхню думку, участь донеччан і луганчан у виборах до Держдуми РФ допоможе «зберегти стабільність». Простіше кажучи, Росія продовжить годувати окуповані території, де живе потрібний Кремлю організований і слухняний електорат. Напевно під час голосування жителі ОРДЛО поставлять в бюлетенях галочки саме там, де їм велять.

До речі, шанси стати депутатами Держдуми РФ є у людей, на руках яких кров українців. Наприклад, це одіозний Захар Прилепин, який при кожному зручному випадку хвалиться, що «творив свавілля» в Донецьку. Він балотуватиметься від коаліції своєї мікропартіі «За правду» і партії «Справедлива Росія», яка вже має фракцію в Держдумі.

Що ж стосується ставлення державної влади України до участі у виборах жителів окупованій частині Донбасу, вже є заява МЗС нашої країни про те, що Україна не визнає ці вибори, якщо на них будуть голосувати донеччани і луганчани.


ВІД MY.UA


Від Luckyads


Від Smi.biz

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *