Вторгнення РФ в Україну: американський дипломат пообіцяв дуже жорстку реакцію США – Вся Україна

Вторгнення РФ в Україну: американський дипломат пообіцяв дуже жорстку реакцію США

Чи відправлять Росію в резервацію?

У США вже підготували економічні важелі тиску на РФ.

Про те, що у разі вторгнення збройних сил Росія в Україну, західні країни передбачили додаткові санкції для країни-агресора, в інтерв’ю виданню “Гордон”повідомив ексзаступник генсека НАТО Олександр Вершбоу.

За словами Вершбоу, цілком можливо, що Захід відреагує розширеними обмеженнями, оскільки розглядає недотримання “Мінських домовленостей” як серйозне порушення. Зокрема, більш жорсткі санкції, спрямовані проти Російської Федерації, можуть передбачати не тільки повну зупинку проєкту “Північний потік – 2”. Цілком можливо, що США цілеспрямовано виберуть великі державні банки Росії, такі як “Зовнішекономбанк”, або “Російський фонд прямих інвестицій” для обмеження фінансових операцій.

Втім, ймовірно і те, що в Білому домі підуть на крайні заходи, і відключать Росію від платіжної системи “SWIFT”. І це не все: США зроблять безліч кроків, які дозволять завдати серйозної шкоди російській економіці. Таким чином, Росію спробують зупинити за декілька кроків від прямого вторгнення, і, хоча, це не полегшить життя нашій країні, такі дії будуть не менш однозначно свідчити про наміри західних партнерів.

Ешелони з російською військовою технікою. Фото: скріншот YouTube-відео.

Відзначимо, що платіжна система “SWIFT” дозволяє компаніям і банкам обмінюватися фінансовими повідомленнями по всьому світу. Попри те, що для фінансових операцій всередині Росії вже існують альтернативні способи роботи, міжнародні перекази коштів без “SWIFT” практично неможливі.

Не так давно, прессекретар Володимира Путіна, Дмитро Пєсков заявляв, що ситуація у світовій геополітиці просто “зобов’язує Росію брати до уваги всі можливі загрози з боку Заходу”, і саме тому в уряді РФ також не виключають можливість відключення Росії від системи “SWIFT”.


ВІД MY.UA


Від Luckyads


Від Smi.biz

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *